Sockerfri sirap kan göra bakningen lite nyttigare

29 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Att baka är något som kan vara både roligt och gott. Det känns lite extra speciellt när man kan bjuda på något som man har tillverkat alldeles själv och det kan dessutom vara den perfekta presenten eller julkappen till någon som redan har allt. När man bakar så skapar man något helt unikt, för även om man följer ett recept så blir det alltid någon form av personlig touch man tillför. Ett par riktigt goda kakor, bullar eller en tårta kan därmed bli en personlig om välsmakande gå bort-present. 

Det finns sätt att dra ner på det raffinerade sockret i bakningen

Har man själv anordnat en tillställning så är det såklart trevligt att kunna bjuda på något man bakat själv och ibland behöver man inte ens en anledning, det kan helt enkelt bara vara mysigt att få baka och sedan gott att få äta det man nu har lyckats åstadkomma.

image

Det finns dock en nackdel med bakning, det är att det dessvärre ofta kan vara onyttiga produkter fyllda med socker som man tillverkar, eftersom det i regel är just de bakverken som också blir godast. Det finns dock något man kan använda sig av för att göra bakningen lite mindre onyttig.

Med sockerfri sirap kan man söta bakverket eller pannkakorna utan ”socker”

Att använda sig av sockerfri sirap (som fortfarande tillför sötma till bakverket) så kan bakningen bli lite nyttigare. Ett företag som har ett helt sortiment fyllt med produkter utan tillsatt socker är EASIS. Där hittar man bland annat EASIS Fibersirap som är baserad på flytande kostfibrer. Det är en sirap med söt smak som kan användas när man bakar men även som den är för att tillföra sötma på exempelvis pannkakor. EASIS Fibersirap har inget tillsatt socker men innehåller naturliga sockerarter. Sirapen sötar 40 procent i förhållande till socker.

Fler nyheter